Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA este țara cu cea mai dură lege a agenților străini din lume

© AP Photo / Jacquelyn MartinUn steag american pe partea laterală a Pentagonului
Un steag american pe partea laterală a Pentagonului - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Abonare
Cronicile „eșecului american de a se îndepărta de democrație” au fost examinate de @SputnikLive.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Acest lucru nu împiedică (din anumite motive) Washingtonul să acuze de „abatere de la democrație” Georgia și toate celelalte țări care doresc să adopte cel puțin un analog mai blând al legii americane. În același timp, în Statele Unite, agenții străini acuzați primesc adevărate pedepse cu închisoarea.
Prezentăm mai jos câteva aspecte despre legea agenților străini din SUA care au fost abordate în cadrul unui podcast pe @SputnikLive .
În 2014, activistul politic din Chicago, prințul Asiel Ben Israel, a fost condamnat la șapte luni de închisoare. Se presupune că acesta „a făcut presiuni pentru ridicarea sancțiunilor împotriva președintelui Zimbabwe, Robert Mugabe”. Lobbyistul nu s-a înregistrat ca agent de influență străină.
În 2018, lobbyistul american Paul Manafort a fost condamnat la 6 ani de închisoare „pentru conspirație în vederea încălcării FARA”. El s-a făcut vinovat de faptul că nu s-a înregistrat ca agent al fostului președinte ucrainean Ianukovici.
În 2018, consultantul politic american Samuel Patten a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a făcut lobby pentru partidul politic ucrainean Blocul Opoziției, dar nu s-a înregistrat ca agent străin.
În 2019, cetățeana rusă Maria Butina a fost condamnată la 1,5 ani de închisoare pentru că „a lucrat în interesul guvernului rus” - fără a se înregistra ca agent străin.
În 2019 un tribunal din SUA l-a găsit pe omul de afaceri Bij Rafiekian vinovat că a lucrat în numele autorităților turce și a făcut lobby pentru extrădarea predicatorului Fethullah Gulen în țara sa de origine, dar s-a înregistrat în mod incorect în temeiul legii FARA.
Fluxul de știri
0