Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Justiției solicită în instanță restricționarea activității partidului „Șansă”

© Sputnik / Rodion ProcaPartidul Șansă
Partidul Șansă - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Abonare
Activitatea partidului „Șansa” poate fi restricționată timp de șase luni la cererea Ministerului Justiției.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Ministerul Justiției a depus o acțiune în instanța de judecată de la Chișinău pentru a restricționa activitatea partidului „Șansa”.
„ Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Şansă”, pentru un termen de 6 luni”, a comunicat serviciul de presă al ministerului.
În comunicatul ministerului se mai spune că, anterior, Comisia Electorală Centrală a sesizat Ministerul Justiției, informând că în cadrul controlului complex efectuat în privința Partidului Politic „Șansă”, organul de conducere al acestuia nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat datele complete, urmînd a fi aplicate corespunzător prevederile Legii cu privire la partidele politice.
În acest sens, ministerul a solicitat organizației politice să depună documentele la CEC în conformitate cu cerințele actului de verificare, iar ulterior a primit informații că datele depuse nu corespundeau acestor cerințe, ceea ce a dus la înregistrarea unei acțiuni în instanță.
Fluxul de știri
0