Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul nu va obstrucționa livrările de gaze de la Gazprom către Transnistria

© Sputnik / Osmatescoministrul Energiei, Victor Parlicov
ministrul Energiei, Victor Parlicov - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
ministrul Energiei, Victor Parlicov. Foto de arhivă
Abonare
Într-un interviu, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că autoritățile de la Chișinău nu intenționează să blocheze furnizarea de gaze naturale de la Gazprom către regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru MOLDPRES, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că la Chișinău există voință politică de a menține stabilitatea în regiunea transnistreană, iar autoritățile nu vor obstrucționa furnizarea de gaze de către „֦Gazprom”, chiar și după expirarea contractului cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale rusești.

„Însă sunt necesare soluții alternative, dacă nu se vor putea transporta gaze pe ruta tradițională dinspre est direct în regiunea transnistreană. Din punct de vedere tehnic, este posibilă livrarea gazelor naturale către regiunea transnistreană prin intermediul rutei „Turkish Stream” și apoi prin ruta Transbalcanică în regim revers fizic”, a menționat Victor Parlicov.

Reamintim că, la sfârșitul anului curent expiră contractul privind tranzitul gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei.
Fluxul de știri
0