Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Aeroportul Chișinău va fi inclus în lista activelor care nu vor fi supuse privatizării

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Abonare
Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate au înregistrat un proiect de lege care interzice privatizarea aeroportului din Chișinău.
CHIȘINĂU, 15 mai - Sputnik. Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclus în lista activelor care nu vor fi supuse privatizării. O astfel de inițiativă legislativă a fost făcută de deputații fracțiunii Acțiune și Solidaritate (PAS).
„Am înregistrat un amendament pentru a include ÎS "Aeroportul Internațional Chișinău" în lista activelor care nu pot fi privatizate. Acest amendament va asigura păstrarea aeroportului în proprietatea statului și va corecta greșelile făcute de guvernele anterioare", a declarat autorul inițiativei, deputatul Radu Marian.
De asemenea, în opinia sa, amendamentul va permite Agenției Proprietății Publice să reia licitația pentru închirierea spațiilor de la aeroport și să ofere condiții mai favorabile pentru a atrage cât mai multe companii mari la licitație.
„În acest scop, este necesară modificarea legii în Parlament, și anume includerea aeroportului în lista bunurilor statului care nu pot fi privatizate”, a spus deputatul.
Fluxul de știri
0