Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin va vizita China în perioada 16-17 mai

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și președintelui chinez Xi Jinping
Vladimir Putin și președintelui chinez Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2024
Vladimir Putin și președintelui chinez Xi Jinping. Foto de arhivă
Abonare
În perioada 16-17 mai, la invitația lui Xi Jinping, Putin va efectua o vizită în China
CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Pe 16-17 mai, președintele rus Vladimir Putin va vizita China la invitația președintelui chinez Xi Jinping, a comunicat serviciul de presă al Kremlinului.
„La invitația președintelui chinez Xi Jinping, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită de stat în Republica Populară Chineză la 16-17 mai 2024, fiind prima sa călătorie în străinătate după preluarea mandatului”, se arată în comunicat.
Liderii Rusiei și Chinei intenționează să discute în detaliu întreaga gamă de aspecte legate de parteneriatul cuprinzător și cooperarea strategică, precum și să identifice domeniile-cheie pentru dezvoltarea în continuare a cooperării practice dintre cele două țări.
În plus, Putin și Xi Jinping vor face schimb de opinii cu privire la cele mai actuale probleme internaționale și regionale.
️„În urma convorbirilor, se planifică semnarea unei declarații comune a șefilor de stat și a unui număr de documente bilaterale”, mai precizează Kremlinul.
De asemenea, Putin și Xi Jinping vor participa la o seară de gală pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice și deschiderea anilor culturii între Rusia și China.
În plus, președintele rus se va întâlni cu premierul Consiliului de Stat al Chinei, Li Qiang, cu care va discuta despre cooperarea bilaterală în domeniile comercial, economic și umanitar.
Mai mult, Putin va vizita orașul Harbin, unde va participa la ceremonia de deschidere a celei de-a opta expoziții Rusia-China și la cel de-al patrulea Forum Rusia-China privind cooperarea interregională.
Ministerul chinez de Externe a adăugat că cei doi lideri vor discuta despre cooperarea în diverse domenii, precum și despre chestiuni internaționale și regionale de interes comun.
Fluxul de știri
0