Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Legea privind agenții străini va fi un obstacol în calea Georgiei către UE, spune CE

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaПриспущенные флаги возле входа в здание Еврокомиссии
Приспущенные флаги возле входа в здание Еврокомиссии - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2024
Abonare
Comisia Europeană: Legea privind agenții străini amenință aspirațiile europene ale Georgiei
CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Adoptarea legii privind agenții străini va deveni un obstacol în calea Georgiei spre UE, dar consecințele specifice vor fi discutate după aprobarea acesteia, a declarat reprezentantul oficial al serviciului de politică externă al Uniunii, Peter Stano, în cadrul unui briefing la Bruxelles.
Parlamentul georgian se reunește marți în sesiune plenară, deputații urmând să voteze în a treia și ultima lectură legea privind agenții străini. În același timp, la Tbilisi are loc un protest.
„Urmărim foarte atent evenimentele. Am spus deja că, în opinia noastră, această lege reprezintă un pericol pentru aspirațiile europene ale Georgiei. Ne așteptăm ca liderii politici să nu procedeze astfel, dar ne dăm seama, de asemenea, că discuțiile sunt în curs de desfășurare. Dacă această lege va fi adoptată, va fi un obstacol serios în calea europeană a Georgiei. Dar vom discuta consecințele concrete după adoptarea acestei legi, reacția va fi discutată cu statele membre ale UE", a declarat Stano.
Fluxul de știri
0