Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Conferința regională FAO prezidată de Moldova se desfășoară la Roma

© AFP 2024 / VINCENZO PINTOOrganizația pentru Alimentație și Agricultură
Organizația pentru Alimentație și Agricultură - Sputnik Moldova, 1920, 14.05.2024
Organizația pentru Alimentație și Agricultură. Foto de arhivă
Abonare
Conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură, care urma să se desfășoare la Chișinău, are loc la Roma sub președinția Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 14 mai - Sputnik. Cea de-a 34-a sesiune a Conferinței Regionale FAO pentru Europa se desfășoară la Roma, în perioada 14-17 mai. Evenimentul este organizat și găzduit de Moldova la sediul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din Roma.
Conferința regională, care are loc odată la doi ani, este principalul organ de conducere al FAO pentru regiunea Europei și Asiei Centrale, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Evenimentul va reuni membrii FAO din regiune, precum și reprezentanți ai agențiilor ONU, ai mediului academic, de cercetare, ai organizațiilor private și ai societății civile.
Un punct important de pe agenda conferinței va fi bilanțul activităților FAO în regiune în perioada 2022-2023 și discutarea priorităților viitoare până în 2031.
„Prioritățile discutate vor fi reflectate în documentele strategice ale FAO pentru perioada 2022-2031 și vor fi un mijloc de a atinge obiectivul principal al organizației, acela de a obține îmbunătățiri în procesele de producție, nutriție, calitatea mediului și calitatea vieții pentru toți, fără excepție”, a precizat serviciul de presă al Ministerului Agriculturii.
Conferința va include evenimente privind o serie de subiecte, de la eficiența apei la potențialul contabilității costurilor reale de a transforma sistemele agroalimentare și combaterea eficientă a lăcustelor.
Inițial, conferința urma să aibă loc la Chișinău, dar după ce Ministerul de Externe al Republicii Moldova a anunțat că nu va permite reprezentanților ruși să participe personal la eveniment, s-a decis mutarea acestuia la Roma.
Fluxul de știri
0