Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov va conduce diplomația rusă, Belousov este „surpriza” la Ministerul Apărării

© Host photo agency: RIA Novosti / Accesați arhiva multimediaAndrei Belousov
Andrei Belousov - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2024
Abonare
Lavrov va conduce mai departe diplomația rusă, Belousov este „surpriza” la Ministerul Apărării
CHIȘINĂU, 13 mai - Sputnik. Intriga ultimelor câteva zile a fost numirea miniștrilor Apărării și Afacerilor Externe în Rusia după intrarea lui Putin în noul său mandat prezidențial.
Ieri seara a devenit cunoscut ca Serghei Lavrov va continua să conducă diplomația rusă.
La Ministerul Apărării va fi un alt ministru - Andrei Belousov, care a fost consilier în echipa lui Putin în ultimele două mandate.
Numirea lui Andrei Belousov în funcția de ministru al Apărării al Federației Ruse este „o veste foarte proastă” pentru Ucraina. Despre asta scrie economistul ucrainean Alexey Kushch.
În opinia sa, acum „totul se îndreaptă către creșterea bruscă a dinamicii complexului militar-industrial rus și spre creșterea producției militare în Federația Rusă”.
Kushch consideră că Belousov a jucat un rol „în crearea modelului de creștere în economia rusă, transformări structurale profunde și adaptare la sancțiuni”.
„Este o veste foarte proastă pentru noi, deoarece pozițiile noastre ministeriale sunt opusul politicilor lui Belousov cu o agendă de liberalism vulgar în timpul războiului. Puteți evalua singuri rezultatele”, a scris economistul.
Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 13.05.2024
Internațional
Germania nu-i va preda Kievului pe ucrainenii care au acte legale de ședere
Fluxul de știri
0