Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La alegerile europarlamentare în Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare

© AP Photo / Vadim GhirdaAlegeri europarlamentare 2019
Alegeri europarlamentare 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2024
Alegeri europarlamentare 2019. Foto de arhivă
Abonare
România va deschide în Republica Moldova 52 de secții de votare pentru alegerile europarlamentare.
CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al României va deschide 52 de secții de votare pentru desfășurarea scrutinului la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. Dintre acestea, 13 vor funcționa în Chișinău, iar restul în suburbiile și raioanele capitalei.
Per total, Ministerul român de Externe va organiza activitatea a 915 secții de votare în afara țării, astfel încât toți deținătorii de pașapoarte românești să poată vota pentru viitorii europarlamentari.
Numărul secțiilor de votare din străinătate este stabilit în funcție de numărul de cetățeni români care locuiesc într-o țară. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise de Ministerul român de Externe în Italia (150), Spania (147), Marea Britanie (104), Germania (87), Franța (67).
Ministerul român al Afacerilor Externe a reamintit că la alegerile pentru europarlamentare, toți cetățenii cu drept de vot și cu domiciliul în străinătate vor putea vota la orice secție de votare, în baza oricărui document de identitate românesc.
Votul va avea loc la 9 iunie 2024, între orele 7.00 și 22.00, ora locală.
Fluxul de știri
0