Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exporturile de îngrășăminte rusești către SUA au atins un maxim anual

© Sputnik / Денис Абрамов / Accesați arhiva multimediaProducția de îngrășăminte la Almaz Fertilisers din Ținutul Stavropol, Rusia
Producția de îngrășăminte la Almaz Fertilisers din Ținutul Stavropol, Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2024
Producția de îngrășăminte la Almaz Fertilisers din Ținutul Stavropol, Rusia. Foto de arhivă
Abonare
Livrările de îngrășăminte rusești către SUA au atins un maxim de 174 milioane de dolari
CHIȘINĂU, 12 mai - Sputnik. În luna martie, Statele Unite au cumpărat îngrășăminte din Rusia în valoare de 174 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă maximul din februarie anul trecut, potrivit analizei RIA Novosti a datelor Serviciului de Statistică al SUA.
Astfel, la începutul primăverii, Statele Unite au cumpărat îngrășăminte rusești în valoare de 174 de milioane de dolari, ceea ce este cu zece procente mai mult decât în februarie și de 1,7 ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, ponderea Rusiei în importurile americane a crescut la 17,1%, de la 9,7% în cursul anului trecut.
Statele Unite cumpără în principal îngrășăminte potasice - achizițiile acestora au crescut cu 29%, ajungând la 95,5 milioane de dolari în cursul lunii. În martie au fost importate, de asemenea, îngrășăminte cu azot (75,3 milioane de dolari) și îngrășăminte fosfatice (3,1 milioane de dolari).
Rusia este al doilea cel mai mare furnizor de îngrășăminte de pe piața americană. Primul loc este ocupat de Canada, care a furnizat îngrășăminte în valoare de 338 de milioane de dolari în martie - o treime din totalul importurilor din Statele Unite. Arabia Saudită completează primele trei locuri, cu 13,5% din piața externă de îngrășăminte din SUA.
Fluxul de știri
0