Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pământul a fost lovit de cea mai puternică furtună magnetică din ultimii 20 de ani

© Photo : National Aeronautics and Space AdministrationСхема возникновения геомагнитной бури на Земле
Схема возникновения геомагнитной бури на Земле - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2024
Abonare
Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, Pământul a fost lovit de o furtună magnetică de cea mai mare magnitudine.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. O furtună magnetică de cel mai înalt nivel (al cincilea) are loc pe Pământ, ultima dată aceasta s-a întâmplat acum 20 de ani, a declarat pentru RIA Novosti, Serghei Bogachev, șeful Laboratorului de astronomie solară al Institutului de Cercetări Spațiale din cadrul Academiei de Științe a Rusiei.
„Pe Terra are loc o furtună magnetică de nivel înalt. După o pauză de 20 de ani. Nivelul G5", a declarat Bogachev.
Anterior, Bogachev a declarat pentru RIA Novosti că o furtună magnetică de nivel înalt ar putea avea loc pe Pământ pentru prima dată în ultimii 20 de ani în următoarele zile, după o serie de erupții solare.
Potrivit acestuia, este de așteptat ca unii dintre cei patru nori de plasmă ejectați de către soare să fi fuzionat într-un singur obiect și mai mare pentru ca să atingă câmpul magnetic al Pământului. Oamenii de știință au prezis că, în momentul de vârf al impactului, nivelul furtunii ar fi trebuit să fie de cel puțin G4,33. Existau 15% șanse ca aceasta să ajungă la G5 pentru prima dată din 2005 încoace.
În timpul furtunilor magnetice puternice, oamenii pot simți dureri de cap, slăbiciune, creșteri de tensiune și pot avea insomnii. Oamenii de știință atribuie acest lucru faptului că fluctuațiile din câmpul magnetic încetinesc fluxul sanguin capilar și provoacă foamea de oxigen a țesuturilor.
Fluxul de știri
0