Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Polonia au avut o serie de consultări politico-militare

© Sputnik / OsmatescoDrepele ale Moldovei și Poloniei
Drepele ale Moldovei și Poloniei - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2024
Drepele ale Moldovei și Poloniei. Foto de arhivă
Abonare
Reprezentanții ministerelor moldovenești și poloneze au discutat despre interacțiunea dintre cele două țări în domeniul politico-militar.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. La Chișinău a avut loc o serie de consultări politico-militare între Moldova și Polonia, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Partea moldovenească a fost reprezentată la eveniment de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și ministrul Apărării, Anatolie Nosatii. Polonia a fost reprezentată în seria de consultări de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Robert Kupecki, și secretarul de stat al Ministerului Apărării Naționale, Pawel Zalewski.
„În cadrul consultărilor, a fost examinată o gamă largă de chestiuni de pe agenda relațiilor bilaterale, privind stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a dialogului politic și a cooperării în domeniul militar”, a informat serviciul de presă al Ministerului de Externe.
Ministerul a subliniat că Moldova și Polonia au accentuat interesul comun pentru „restabilirea ordinii internaționale bazate pe regulile și normele de drept internațional - în conformitate cu principiile Cartei ONU, respectarea suveranității și integrității teritoriale a tuturor statelor”.
În timpul consultărilor, Popșoi a remarcat eforturile depuse de agențiile moldovenești „în combaterea amenințărilor hibride și a dezinformării”.
„Am confirmat interesul țării noastre pentru extinderea cooperării cu Polonia în vederea consolidării capacității de sustenabilitate și securitate”, a declarat ministrul moldovean de Externe.
Fluxul de știri
0