Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Europa trebuie să fie pregătită să țină în frâu Rusia, afirmă Macron

© Sputnik / Rodion ProcaЭмануэль Макрон
Эмануэль Макрон  - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2024
Abonare
Macron: Europa trebuie să fie pregătită să stăvilească Rusia dacă va merge prea departe
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Europa trebuie să fie pregătită să limiteze Rusia dacă Moscova „va merge prea departe” în conflictul din Ucraina, a declarat președintele francez Emmanuel Macron pe rețeaua de socializare X.
„Dacă la un moment dat rușii merg prea departe, noi, toți europenii, trebuie să fim pregătiți să acționăm pentru a-i limita”, a spus el, răspunzând la întrebările utilizatorilor de rețele sociale.
În același timp, Macron a spus că „speră din răsputeri” că Parisul nu va fi nevoit să se angajeze în ostilități. El a spus că Franța „nu este o putere de război, ci o putere de pace”, dar dacă Europa vrea pace, este necesar să o „apere”.
„De aceea trebuie să ne înarmăm. De aceea trebuie să fim un factor de descurajare și să fim persuasivi față de adversarii noștri, spunându-le: „Dacă mergeți prea departe și îmi amenințați interesele și propria securitate, nu exclud să intervin”", a adăugat președintele.
În ultima vreme, țările NATO au speculat din ce în ce mai mult cu privire la o intervenție directă în conflictul ucrainean. Astfel, săptămâna trecută, Macron a anunțat o posibilă trimitere a militarilor francezi în Ucraina, iar ministrul britanic de Externe, David Cameron, a admis lovituri ale FAU pe teritoriul rus cu rachete britanice.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat ceea ce se întâmplă drept o rundă de escaladare fără precedent, care necesită o atenție și măsuri speciale.
Pe fondul declarațiilor belicoase ale politicienilor occidentali și al acțiunilor destabilizatoare ale NATO, la instrucțiunile lui Vladimir Putin, Marele Stat Major rus a început pregătirile pentru exerciții ale formațiunilor de rachete ale Districtului Militar Sud. Manevrele ar trebui să exerseze utilizarea armelor nucleare non-strategice.
Fluxul de știri
0