Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisarul european: Moldova ar putea deveni membră a UE înainte de 2030

© Sputnik / Miroslav RotariJohannes Hahn
Johannes Hahn - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2024
Abonare
Comisarul european a vorbit despre posibilitatea ca Republica Moldova să adere la UE în următorii ani.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Moldova ar putea deveni membră a Uniunii Europene mai devreme de anul 2030, a declarat comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, în cadrul vizitei sale la Chișinău.
„Unele lucruri au fost deja făcute, dar am încredere deplină că vom începe negocierile în curând și de aici încolo totul va fi posibil. Nu vreau să speculez pe acest subiect, dar se poate întâmpla în viitorul apropiat", a declarat comisarul european în cadrul unei conferințe de presă.
La rândul său, președinta Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va cunoaște data negocierilor de aderare la UE după alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna iunie.
„Această dată depinde de decizia Consiliului și ne așteptăm să o cunoaștem după alegerile europarlamentare și sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil”, a declarat șefa statului.
Ea a reamintit că în prezent Republica Moldova evaluează gradul de corespundere a legislației țării cu cea europeană și, în același timp, și Uniunea Europeană desfășoară o astfel de activitate din partea sa.
„Cele mai importante decizii au fost deja luate de către statele membre și instituțiile europene, iar acest lucru ne încurajează”, a spus Sandu.
Fluxul de știri
0