Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul va informa Tiraspolul despre mersul negocierilor privind integrarea europeană

© Sputnik / Rodion ProcaCristina Gherasimov
Cristina Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 11.05.2024
Abonare
Cristina Gerasimov consideră că partea transnistreană ar trebui să fie interesată de integrarea europeană.
CHIȘINĂU, 11 mai - Sputnik. Chișinăul elaborează un mecanism prin care intenționează să informeze partea transnistreană despre ceea ce discută reprezentanții ministerelor în timpul vizitelor la Bruxelles. Acest lucru a fost comunicat de vicepremierul moldovean pentru Integrare Europeană, Cristina Gerasimov.
„Vom informa care sunt directivele, regulamentele UE, cum vor afecta economia, societatea, pentru ca și ei să știe ce ne așteaptă în momentul aderării la UE. Sperăm că vor lua în serios acest lucru și se vor pregăti ca și noi", a declarat Gerasimov.
Vicepremierul consideră că partea transnistreană ar trebui să fie interesată de acest lucru, deoarece economia din stânga Nistrului este „foarte bine integrată în piața UE”.
În același timp, a recunoscut că la Chișinău nu vor fi incluși reprezentanți ai conducerii transnistrene în grupul de negociere cu UE.
Fluxul de știri
0