Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a semnat decretul de numire a lui Mișustin în funcția de prim-ministru

© Владимир АстапковичPreședintele Guvernului Federației Ruse, Mihail Mișustin
Președintele Guvernului Federației Ruse, Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Președintele Guvernului Federației Ruse, Mihail Mișustin. Foto de arhivă
Abonare
Putin a semnat un decret de numire a lui Mihail Mișustin în funcția de prim-ministru al Rusiei
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. Președintele Vladimir Putin a semnat un decret de numire a lui Mihail Mișustin în funcția de prim-ministru, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.
"Președintele V.V. Putin a semnat un decret "Cu privire la președintele Guvernului Federației Ruse" <...> În conformitate cu paragraful "a" al articolului 83 din Constituție pentru a-l numi pe Mihail Vladimirovici Mișustin în funcția de prim-ministru", se arată în document.
Vineri dimineață, șeful statului a înaintat candidatura lui Mișuștin spre examinare Dumei de Stat. Camera inferioară a parlamentului a adoptat, în cadrul unei sesiuni plenare, un proiect de rezoluție de aprobare a lui Mișuștin în funcția de prim-ministru și a trimis rezoluția președintelui țării.
Acum, noul președinte al Cabinetului de Miniștri trebuie să îi prezinte lui Putin, în termen de o săptămână, propunerile privind structura organelor executive federale, iar în termen de două săptămâni - nominalizările viceprim-miniștrilor și miniștrilor federali, spre aprobare de către Duma de Stat (cu excepția șefilor blocului de securitate și ai Ministerului de Externe).
Revistele The Economist - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Internațional
The Economist: Ordinea internațională liberală se află în pragul colapsului
Camera inferioară a parlamentului ia decizii în termen de cel mult o săptămână. Potrivit lui Viaceslav Volodin, luni, 13 mai, deputații vor examina candidaturile pentru posturile de viceprim-miniștri, iar marți, 14 mai, pentru posturile de miniștri. Apoi, toate numirile trebuie să fie aprobate de președinte.
Șefii Ministerului Apărării, FSB, Ministerului de Interne, Ministerului Justiției, Ministerului pentru Situații de Urgență și Ministerului Afacerilor Externe sunt numiți de însuși șeful statului, după consultări în Consiliul Federației. Prim-vicepreședintele comitetului pentru afaceri internaționale al Camerei superioare a Parlamentului, Vladimir Dzhabarov, a declarat că consultările pe această temă vor începe la 13 mai.
Fluxul de știri
0