Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Municipalitatea este pregătită pentru buna organizare a sărbătorii Paștele Blajinilor

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Abonare
Primăria Capitalei a anunțat despre pregătirea serviciilor municipale pentru buna desfășurare a sărbătorii Paștele Blajinilor
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. De Paștele Blajinilor, pe 12 și 13 mai curent, transportul public din capitală va activa în regim special și alte pregătiri care urmează să asigure buna desfășurare a sărbătorii, informează un comunicat publicat pe site-ul Primăriei Chișinău.
Potrivit sursei citate, teritoriile celor 10 cimitire din subordinea municipalității au fost salubrizate și pregătite pentru Sărbătoarea Paștele Blajinilor.
La fel, sunt pregătite și căile de acces, iar pentru deplasarea cetățenilor la cimitirul „Sfântul Lazăr” din strada Doina, va fi organizat transport public, din preajma Circului, ruta C și alte linii, în total cca 100 de unități de transport.
„Având în vedere că în zilele de 12 și 13 mai, a. c., va fi sistată circulația transportului pe strada Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni și intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr”, cu excepția transportului public, pe teritoriile gestionate de agenții economici din preajmă vor fi organizate locuri de parcare pentru transportul privat. Autoritățile și poliția vor gestiona situația, astfel încât persoanele cu nevoi speciale să nu întâmpine dificultăți de deplasare”, se menționează în comunicat.
La fel ca în anii precedenţi, de Paştele Blajinilor, pe teritoriul cimitirului „Sfântul Lazăr” vor fi amplasate 3 ambulanţe pentru acordarea asistenței medicale urgente, în diferite zone şi 1 ambulanţă în Cimitirul Central din strada Armenească.
APL Chișinău face apel către cetățenii care merg la cimitir de Paștele Blajinilor, pentru a-și pomeni rudele și apropiații trecuți din viață, să dea dovadă de responsabilitate și să depoziteze deșeurile în containerele special amenajate pe teritoriu, pentru ca serviciile municipale să le poată evacua în timp util.
Fluxul de știri
0