Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova înființează un Consiliu de coordonare în domeniul securității cibernetice

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Abonare
Noua structură va fi responsabilă de politicile și activitățile în domeniul securității cibernetice.
CHIȘINĂU, 10 mai - Sputnik. în Republica Moldova pentru a asigura un mediu digital sigur și durabil în contextul accelerării transformării digitale a țării va fi creat Consiliul de Coordonare în domeniul securității cibernetice.
Hotărârea respectivă a fost aprobată de Guvern în cadrul ședinței de miercuri.
Consiliul va juca un rol decisiv în elaborarea și implementarea Strategiei naționale de securitate cibernetică și va coordona procesul de elaborare și implementare a Planului național de răspuns la incidente și crize de securitate cibernetică.
De asemenea, Consiliul va fi responsabil pentru consolidarea cooperării în industrie și pentru a se asigura că agențiile guvernamentale își îndeplinesc obligațiile de a elabora politici și reglementări în domeniul securității cibernetice.
De asemenea, noua structură va fi responsabilă de asigurarea coerenței între politicile și planurile din domeniul securității cibernetice și va monitoriza tendințele din acest domeniu și va elabora recomandările necesare.
Consiliul va contribui la protejarea intereselor cetățenilor, ale instituțiilor publice și ale mediului privat în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.
Fluxul de știri
0