Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost desemnați câștigătorii granturilor în domeniul îmbătrânirii active

© Sputnik / OsmatescoOameni, oraș
Oameni, oraș - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2024
Abonare
În Moldova au fost desemnați câștigătorii granturilor în domeniul îmbătrânirii active
CHIȘINĂU, 10 mai – Sputnik. Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că a desemnat 8 organizații necomerciale câștigătoare a Programului de granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, ediția 2024, dedicat susținerii și promovării îmbătrânirii active în Republica Moldova.
În urma examinării și evaluării dosarelor, Comisia de examinare a decis acordarea granturilor următoarelor organizațiilor necomerciale:
1. A.O. A Doua Tinerețe, mun. Chișinău, își propun creșterea contingentului activ al ansamblului de dansuri folclorice „A doua tinerețe” de la 20 până la 30 persoane până la sfârșitul proiectului și organizarea festivalului „Îmbătrânim în ritm de dans”.
2. AGAL ,,Drumul Vechi Moldovenesc” din s. Țipala, r-nul Ialoveni, are ca obiectiv crearea Clubului de seniori în s. Țipala, r-nul Ialoveni, și instruirea a 30 vârstnici în utilizarea tehnologiilor informaționale.
3. A.O. Asociația Muzical-Corală, mun. Chișinău, prin proiectul ,,Corul bunicilor” își propune să selecteze 40 de beneficiari vârstnici. Persoanele de la 60 ani și peste vor participa într-un workshop de 6 zile, în cadrul căruia vor fi oferite ore de sport, de marketing, de dicție, completate cu cele de muzică.
4. A.O. Adăpost și Alinare, mun. Ungheni, își dorește promovarea Centrului de zi pentru vârstnici, organizarea activităților culturale, interculturale, de recreere și socializare pentru 30 de persoane vârstnice din municipiul Ungheni, în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora.
5. A.O. Alianța între Generații, r-nul Fălești, își propune crearea tarafului seniorilor de muzică populară și lăutărească și prezentarea a 10 concerte în fața publicului din cadrul Cluburilor seniorilor din 10 localități.
6. A.O. Baxani – Baștina din s. Baxani, r- nul Soroca, își dorește instruirea a 40 de vârstnici în utilizarea tehnologiilor informaționale din satul Băxani, r-nul Soroca.
7. A.O. Femei Implicate din or. Drochia, r-nul Drochia, are ca obiectiv elaborarea a 6 strategii de dezvoltare locala în 6 localități în comun cu autorităţile administraţiei publice locale și amenajarea unui parc pentru vârstnici.
8. A.O. Afina din mun. Bălți, își propune instruirea și ghidarea a 40 de vârstnicilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, adaptând programele de instruire la nevoile și capacitățile specifice persoanelor în etate, cât și facilitarea comunicării între generații.
Adițional, vor mai fi finanțate câteva organizații necomerciale de către Centrul de Caritate pentru Refugiați, despre care va fi anunțat ulterior.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale mai precizează că a lansat ediția VIII a Programului de granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, în luna februarie curentă. Durata implementării proiectelor este de 6 luni, iar suma totală oferită spre finanţare este de 1 000 000 lei, acordată din bugetul de stat.
Guvernul în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2024
Economie
Moldova mai primește un grant, iar pe lângă acesta ia încă un credit
Fluxul de știri
0