Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele slovac: oferim Bratislava ca loc de negocieri între Rusia și Ucraina

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaDrapelele Rusiei și Ucrainei, negocieri, imagini din arhivă
Drapelele Rusiei și Ucrainei, negocieri, imagini din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2024
Abonare
Președintele slovac Pellegrini: oferim Bratislava ca loc de negocieri între Rusia și Ucraina
CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. „Dacă va fi necesar, voi oferi Bratislava ca loc pentru negocieri de pace” – în acest fel Președintele slovac Peter Pellegrini și-a anunțat disponibilitatea de a acționa ca mediator în negocierile de pace dintre Moscova și Kiev.
„Politicienii europeni se confruntă acum cu o sarcină fundamentală - să asigure pacea în Ucraina și, prin urmare, în Europa. Slovacia, la rândul ei, este pregătită să ofere Bratislava ca platformă de dialog între părțile în conflict”, a spus Pellegrini.
El a amintit că din cauza războiului din Ucraina, armele încep încet să treacă în alte părți ale Europei și ale lumii.
„Este menționat transferul soldaților direct în războiul ruso-ucrainean, mulți pregătesc planuri pentru un conflict militar, iar diplomația își înăsprește retorica. Să vorbim despre o încetare a focului, despre scenarii pașnice, să activăm diplomația și să considerăm armele ca ultimă soluție”, a îndemnat Pellegrini.
„Astăzi simțim cu tărie că se fac încercări de a rescrie istoria. Cu toate acestea, vreau să resping orice încercare de a denatura adevărul istoric, pentru că există un singur adevăr. Resping încercările de a nu menționa sau de a trece deliberat cu vederea meritele Armatei Roșii în eliberarea Patriei noastre și, de asemenea, resping încercările de umanizare a regimului fascist”, a mai spus el.
Drapelele Rusiei și Chinei - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2024
Internațional
China și Rusia vor continua să promoveze multipolaritatea, a spus Beijing
Fluxul de știri
0