Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul moldovean a instituit Consiliul Coordonator în domeniul securității cibernetice

© Sputnik / Rodion PROCACompiuter
Compiuter - Sputnik Moldova, 1920, 09.05.2024
Abonare
Guvernul moldovean a instituit Consiliul Coordonator în domeniul securității cibernetice
CHIȘINĂU, 9 mai – Sputnik. Pentru a asigura un mediu digital sigur și rezistent, cabinetul de miniștri a aprobat crearea și funcționarea Consiliului Coordonator în domeniul securității cibernetice, anunță Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.
Consiliul, potrivit sursei oficiale, va juca un rol crucial în elaborarea și implementarea Strategiei naționale de securitate cibernetică, precum și a altor documente de politici și planificare în domeniu. Acesta va coordona procesul de dezvoltare și implementare a Planului național de răspuns la incidentele cibernetice și crizele din domeniul securității cibernetice.
În atribuțiile Consiliului vor mai intra consolidarea colaborării între instituții pentru a atinge obiectivele de securitate cibernetică; asigurarea îndeplinirii de către autoritățile publice a obligațiilor de elaborare a politicilor și actelor normative în domeniul securității cibernetice; garantarea coerenței dintre politicile și planurile de securitate cibernetică; monitorizarea tendințelor și evoluțiilor în domeniu, precum și elaborarea recomandărilor pentru combaterea noilor amenințări cibernetice.
Prin coordonarea eficientă și strategică a eforturilor interinstituționale, Consiliul va contribui la protejarea intereselor cetățenilor, instituțiilor statului și mediului privat în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.
Ransomware attacks global IT systems - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2024
România
Atac cibernetic asupra spitalelor din România
Fluxul de știri
0