Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Despre summit-ul NATO de la Washington din 9-11 iulie și implicațiile acestuia

© SputnikSimbolul NATO
Simbolul NATO - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2024
Abonare
Despre summit-ul NATO de la Washington din 9-11 iulie și implicațiile acestuia
CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Următorul summit NATO va avea loc pe 9-11 iulie la Washington, potrivit informațiilor oficiale. La acest summit ar urma să fie luate decizii organizatorice importante pentru următoarele decenii vizând organizația.
Statele membre ar urma să ia decizii cu privire la o susținere mai eficientă a Kievului prin intermediul NATO. Totodată, potrivit mai multor analiști care fac trimitere la informații mai speciale, SUA ar urma să se retragă din Europa și să se concentreze asupra problemelor mari din jurul Chinei și Israelului. Conducerea a tot ce este azi NATO în Europa ar urma să fie preluată de către britanici.

Asta nu înseamnă, potrivit analiștilor, ieșirea SUA din NATO, ci doar transmiterea „liderismului continental” către Londra, care are toate resursele administrative și capacitățile necesare, inclusiv cele care depind de serviciile secrete. SUA ar urma să rămână în Europa doar ca un garant pentru NATO și un jucător care intervine doar în situații de urgență. Asta mai înseamnă că presiunile asupra țărilor europene de a-și mări cheltuielile militare vor crește exponențial.
Drapelele Rusiei și Chinei - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2024
Internațional
China și Rusia vor continua să promoveze multipolaritatea, a spus Beijing
Fluxul de știri
0