Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cerințe noi pentru șoferii care conduc în Moldova automobile cu volanul pe dreapta

Automobil cu volan pe dreapta - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2024
Abonare
În Moldova vor fi introduse cerințe noi pentru șoferii care conduc automobile cu volanul pe partea dreaptă
CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Posesorii autovehiculelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă vor respecta noi condiții tehnice pentru a circula pe drumurile publice din țară, excepție vor face mașinile cu volanul pe dreapta aflate în trafic internațional, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern, despre care informează serviciul său de presă.
Documentul prevede echiparea cu oglinzi speciale periscopice a automobilelor cu volanul pe dreapta, care să asigure o vizibilitate mai bună în partea stângă. De asemenea, vehiculele vor fi echipate cu convertori pentru faruri, care să redirecționeze lumina pentru circulația pe partea dreaptă a părții carosabile în sensul de mers, cu excepția vehiculelor care permit adaptarea manuală sau automată a modului de direcționare a farurilor.
Noile cerințe de echipare sau adaptare a farurilor pentru mașinile cu volanul pe dreapta vor permite evitarea cazurilor de orbire a șoferului auto care se deplasează în întâmpinare din sens opus. La fel, cerințele tehnice vor asigura șoferilor mărirea câmpului vizual pe partea stângă la efectuarea manevrelor de depășire a altor participanți la trafic.
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 08.05.2024
Republica Moldova
Un antreprenor ucrainean a pus în pericol un tronson feroviar important din Moldova
Fluxul de știri
0