Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia nu refuză dialogul cu țările din Occident

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaИнаугурация президента РФ Владимира Путина
Инаугурация президента РФ Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2024
Abonare
Vladimir Putin a preluat oficial funcția de președinte al Rusiei.
CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Rusia nu refuză dialogul cu țările occidentale, dacă acestea caută modalități de cooperare și nu împiedică dezvoltarea sa. Vladimir Putin a declarat acest lucru în cadrul ceremoniei de inaugurare după ce a preluat funcția de președinte.
„Alegerea le aparține: dacă vor continua încercările de a împiedica dezvoltarea Rusiei, de a continua politica de agresiune, presiunea neîncetată asupra țării noastre de ani de zile, sau vor căuta o cale de cooperare și pace. O conversație - inclusiv pe probleme de securitate și stabilitate strategică - este posibilă. Dar nu de pe poziția de forță, fără orice aroganță, înfumurare și exclusivitate proprie, ci doar pe picior de egalitate, cu respect pentru interesele celuilalt", a declarat Putin.
El a subliniat că Rusia, împreună cu partenerii săi din cadrul integrării eurasiatice, va continua să lucreze la formarea unei ordini mondiale multipolare.
„Împreună cu partenerii noștri din cadrul integrării eurasiatice, cu alte centre suverane de dezvoltare, vom continua să lucrăm la formarea unei ordini mondiale multipolare, a unui sistem de securitate egal și indivizibil”, a declarat Putin.
El a adăugat că Rusia a fost și va fi deschisă la consolidarea relațiilor cu toate țările care văd în Rusia un partener de încredere. „Și aceasta este, într-adevăr, majoritatea lumii”, a adăugat liderul rus.
Fluxul de știri
0