Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul pentru Integrare Europeană efectuează vizite de lucru în Ungaria și Austria

© Sputnik / Rodion ProcaCristina Gherasimov
Cristina Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2024
Abonare
Cristina Gerasimov va discuta despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova în cadrul unor vizite la Budapesta și Viena.
CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Viceprim-ministrul moldovean pentru Integrare Europeană, Cristina Gerasimov, efectuează vizite de lucru în Ungaria și Austria.
Discutând luni, la Budapesta, cu ministrul ungar pentru Afaceri Europene, Janos Boka, Gerasimov a obținut sprijinul pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova din partea Ungariei, care va deține președinția Consiliului Uniunii Europene de la 1 iunie până la sfârșitul anului 2024.
În cadrul întrevederii, miniștrii au discutat și despre acțiunile guvernului moldovean pentru pregătirea fazei de examinare bilaterală și pentru începerea negocierilor cu UE.
Marți, la Viena, Gerasimov va discuta cu reprezentanții guvernului și parlamentului austriac despre parcursul european al Republicii Moldova și despre demersurile întreprinse pentru obținerea statutului de membru al UE.
De asemenea, viceprim-ministrul moldovean va participa la deschiderea evenimentului „Ziua Europei 2024. Istoria de succes a extinderii - conectând trecutul și viitorul”. Vicepremierul va vorbi despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0