Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasadorul rus în SUA califică exercițiile cu armament nuclear drept o măsură forțată

© Sputnik / Mikhail Turgiev / Accesați arhiva multimediaЧрезвычайный и полномочный посол Российской Федерации в Соединённых Штатах Америки Анатолий Антонов
Чрезвычайный и полномочный посол Российской Федерации в Соединённых Штатах Америки Анатолий Антонов - Sputnik Moldova, 1920, 07.05.2024
Abonare
Anatoli Antonov califică exercițiile de forță nucleară drept o măsură forțată, ca răspuns la retorica occidentală
CHIȘINĂU, 7 mai - Sputnik. Viitoarele exerciții privind forțele nucleare sunt un răspuns forțat la retorica occidentală, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov.
„ Acțiunile de antrenament anunțate de Ministerul rus al Apărării nu au apărut din senin. Aceasta este o măsură forțată, drept răspuns la politica obraznică și agresivă a Occidentului colectiv, care creează amenințări inacceptabile la adresa securității Rusiei și a cetățenilor săi", a declarat el reporterilor.
Ambasadorul a subliniat că SUA și aliații săi extind livrările de arme din ce în ce mai letale către Ucraina, care sunt concepute pentru a ucide oameni din Rusia și a lovi teritoriul rusesc.
„Noi nu amenințăm pe nimeni. Cu toate acestea, strategii dezaxați de la Washington și sateliții lor din Europa trebuie să înțeleagă că, într-o situație în care ei vor crește miza, Rusia va folosi toate mijloacele pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială. Niciun joc de escaladare unilaterală nu va funcționa pentru Occident", a declarat Antonov.
Luni, Marele Stat Major al Rusiei, la indicațiile președintelui, a început pregătirile pentru desfășurarea în viitorul apropiat a unui exercițiu de pregătire și utilizare a armelor nucleare non-strategice. Ministerul rus de Externe a declarat că manevrele ar trebui privite în contextul declarațiilor belicoase recente ale oficialilor occidentali și al acțiunilor destabilizatoare ale NATO.
Săptămâna trecută, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat o posibilă trimitere a militarilor francezi în Ucraina, în timp ce ministrul britanic de Externe, David Cameron, a declarat că loviturile britanice cu rachete ale FAU împotriva teritoriului rusesc sunt permisibile. În plus, au fost reiterate apelurile pentru desfășurarea de arme nucleare americane în Polonia.
Fluxul de știri
0