Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va organiza exerciții privind folosirea armelor nucleare non-strategice

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaMilitari ruși
Militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2024
Militari ruși. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea pregătirilor pentru un exercițiu la care vor participa forțele din Districtul Militar Sud, cu implicarea forțelor aeriene și navale.
CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Ministerul rus al Apărării a început pregătirile pentru exercițiile privind utilizarea armelor nucleare non-strategice. Indicația respectivă a fost primită de la președintele rus Vladimir Putin.
Ministerul rus al Apărării a specificat că manevrele vor avea loc pentru „a spori gradul de pregătire a forțelor nucleare non-strategice pentru îndeplinirea misiunilor de luptă”.
Exercițiile, organizate de Marele Stat Major rus, vor avea loc în viitorul apropiat împreună cu formațiunile de rachete ale Districtului Militar Sudic, implicarea aviației, precum și a forțelor navale.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, exercițiul va contribui la menținerea pregătirii personalului și echipamentelor pentru a reacționa față de „declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali la adresa Federației Ruse”.
În timpul evenimentului, va fi elaborat un set de măsuri practice pentru pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice, a precizat Ministerul rus al Apărării.
Fluxul de știri
0