Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Netanyahu și Hamas n-au ajuns la pace nici la negocierile de duminică

© AP Photo / Ohad ZwigenbergSoldați israelieni ăn Gaza
Soldați israelieni ăn Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2024
Soldați israelieni ăn Gaza
Abonare
Netanyahu și Hamas n-au ajuns la pace nici la negocierile de duminică
CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins duminică cererile Hamas de a pune capăt războiului din Fâşia Gaza în schimbul eliberării ostaticilor. Netanyahu susține că acest lucru ar menţine la putere gruparea islamistă.
Netanyahu a spus anterior că Israelul este dispus să întrerupă luptele în Fâşia Gaza pentru a asigura eliberarea ostaticilor încă deţinuţi de Hamas, despre care se crede că ar fi peste 130. „Dar, în timp ce Israelul a dat dovadă de disponibilitate, Hamas rămâne înrădăcinat în poziţiile sale extreme, în primul rând, în cererea de a îndepărta toate forţele noastre din Fâşia Gaza, de a pune capăt războiului şi de a lăsa Hamas la putere”, a spus Netanyahu.
Acesta a declarat că Israelul nu va accepta cererile grupării palestiniene şi că va continua lupta până când îşi va atinge toate obiectivele în război. Surse palestiniene au declarat sâmbătă pentru EFE că liderul grupării islamiste din Gaza, Yahya Sinwar, „doreşte un angajament scris american pentru încheierea necondiţionată a luptelor” şi solicită, de asemenea, ca Israelul să nu împiedice palestinienii eliberaţi în schimbul ostaticilor israelieni să se întoarcă în Cisiordania ocupată.
La Cairo, lideri ai Hamas au avut o a doua zi de negocieri cu mediatorii egipteni şi din Qatar, privind instituirea unui armistiţiu, aparent fără niciun progres raportat, deoarece gruparea şi-a menţinut cererea ca orice acord să prevadă încetarea definitivă a războiului în Fâşia Gaza, au declarat oficiali palestinieni.
Palestinieni din Gaza, foamete, oameni flămânzi - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2024
Internațional
Reprezentant ONU: e foamete în Gaza
Fluxul de știri
0