Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a plecat în Norvegia în fruntea unei delegații guvernamentale moldovenești

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2024
Maia Sandu. Foto de arhivă
Abonare
Președintele moldovean și șefii mai multor ministere efectuează o vizită în Norvegia.
CHIȘINĂU, 6 mai - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a plecat luni într-o vizită de două zile în Norvegia. Din delegația moldovenească condusă de șefa statului mai fac parte ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, ministrul Energiei, Victor Parlicov, și ministrul Apărării, Anatolie Nosatii.
Ceremonia oficială în cinstea începerii vizitei va avea loc la Oslo, unde președintele moldovean se va întâlni cu reprezentanți ai familiei regale norvegiene la reședința acestora, transmite Radio Moldova. Aceasta va fi urmată de o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul național de la Cetatea Akershus.
Ulterior, liderul moldovean va avea o discuție cu președintele parlamentului norvegian, Masoud Garahani, și cu membrii comisiei parlamentare pentru afaceri externe și apărare.
Seara, la Palatul Regal din Oslo va avea loc un banchet de stat în onoarea președintelui Maia Sandu, în cadrul căruia Regele Harald va ține un discurs.
Marți, 7 mai, programul vizitei președintelui moldovean în Norvegia include mai multe evenimente, inclusiv o întrevedere cu premierul norvegian Jonas Gahr Støre.
Delegația moldovenească va participa la o masă rotundă la Agenția Norvegiană pentru Cooperare, la care vor lua cuvântul Maia Sandu și miniștrii energiei din cele două țări, Terje Aasland și Victor Parlicov.
De asemenea, Sandu va vizita Institutul Norvegian de Afaceri Externe și Universitatea din Oslo, unde va susține o prelegere despre situația din Moldova și din regiune, intitulată „În umbra războiului: Moldova și miza pentru securitatea europeană”.
Aceasta este prima vizită a președintelui Maia Sandu în Norvegia și a avut loc la invitația Regelui Harald și a Reginei Sonja ai Norvegiei.
Fluxul de știri
0