Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vom avea carburanți mai ieftini în perioada sărbătorilor pascale

© Sputnik / Alexey Sazonov / Accesați arhiva multimediaBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2024
Benzinărie. Foto de arhivă
Abonare
ANRE susține că în ultima perioadă de timp se observă o tendință de scădere a prețurilor la carburanți.
CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă că, după o perioadă de ieftinire doar a motorinei, săptămâna curentă și benzina a intrat într-o curbă descendentă a prețurilor de comercializare cu amănuntul la stațiile de alimentare, este precizat în comunicatul publicat pe site-ul instituției.
„Astfel, prețul la motorină începând cu mijlocul lunii aprilie a scăzut constant, diminuarea în perioada respectivă constituind 1,09 lei/litru. Totodată, în ultima săptămână și benzina a dat semnale de ieftinire, prețul micșorându-se doar în ultimele 3 zile cu 0,23 lei/litru”, se precizează în comunicat.
Potrivit aceeași sursă, ANRE a stabilit că, în perioada cuprinsă între 04-07.05.2024, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:
26,17 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 08 bani);
21,23 lei/litru - pentru motorina standard (-05bani).
ANRE reamintește că, în Republica Moldova nivelul prețurilor la produsele petroliere depinde doar de evoluțiile înregistrate pe piața internațională, fiind exclusă orice intervenție din partea companiilor petroliere în procesul de stabilire a acestora. Legislația actuală garantează consumatorilor că atât creșterile, cât și scăderile prețurilor de comercializare la benzină și motorină sunt în strictă corelare cu nivelul cotațiilor Platts pentru aceste produse.
Fluxul de știri
0