Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Statul intenționează să identifice soluții pentru a impulsiona exportul de cabaline

© Sputnik / Maxim TopalCabaline în cadrul complexului sportiv modern de hipism
Cabaline în cadrul complexului sportiv modern de hipism - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2024
Cabaline în cadrul complexului sportiv modern de hipism. Foto de arhivă
Abonare
Experți din cadrul mediului academic, MAIA, ANSA și crescătorii de cai din țara noastră au discutat despre posibilitățile de promovare a exportului de cabaline în scopuri comerciale și sportive.
CHIȘINĂU, 3 mai - Sputnik. Posibilitățile de import și export a cabalinelor în Uniunea Europeană în scop comercial și sportiv au fost discutate la MAIA, împreună cu asociațiile crescătorilor de cai, cu reprezentanții ANSA și mediul academic, transmite comunicatul publicat de Ministerul Agriculturii și industriei Alimentare.
În timpul discuțiilor au fost analizate cerințele specifice ale UE pentru importul și exportul de cai, inclusiv standardele de sănătate, siguranță și bunăstare a animalelor.
„Participanții la întâlnire au analizat provocărilor cu care se confruntă sportivii și proprietarii de cai în încercarea de a participa la competițiile internaționale, menționând că accesul la competițiile internaționale ar putea îmbunătăți reputația Republicii Moldova ca producător de cai de calitate și ar putea aduce beneficii economice semnificative” este menționat în comunicat.
Reprezentanții MAIA au informat că s-a avansat cu revizuirea și îmbunătățirea legislației actuale pentru a facilita exportul și mișcarea transfrontalieră a cailor, iar acest proces va contribui semnificativ la îmbunătățirea accesului pe piețele internaționale și la participarea la competițiile sportive.
În continuare, ministerul va purta dialogul cu fermierii, crescătorii de cai, organizațiile sportive și alte părți interesate pentru a asigura că legislația este eficientă și aplicabilă.
Fluxul de știri
0