Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău va fi reluată

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.05.2024
Abonare
Agenția Proprietății Publice anunță că va relansa licitația la Aeroportului Internațional Chișinău
CHIȘINĂU, 3 mai -Sputnik. Licitația pentru locațiunea (arenda) spațiilor din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) va fi relansată cu ajustarea condițiilor de participare, pentru a atrage mai multe companii internaționale cu renume, anunță Agenția Proprietății Publice (APP).
APP consideră că este necesar să fie modificate condițiile de participare având în vedere că în ultima etapă a licitației anterioare a depus actele doar o singură companie.
Drept urmare, APP va recomanda AIC să examineze oportunitatea ajustării caietului de sarcini prin:
Includerea explicațiilor suplimentare și mai detaliate ale criteriilor, fără a lăsa loc de interpretări;
Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, drept recomandare de la 10 la 7;
Divizarea licitației în 2 loturi distincte, pe domenii, un lot pentru Travel Retail (magazine) și un alt lot pentru Food and Beverages (restaurante).
De asemenea, se va propune extinderea termenului de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani pentru compania câștigătoare. APP menționează că termenul de 3 ani prevăzut inițial în caietul de sarcini este bazat pe normele legale existente.

„APP va veni către Parlament cu propuneri de ajustare a legii, pentru a include Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor nepasibile (interzise) de privatizare. Această modificare, de asemenea, va garanta că AIC va rămâne în proprietatea statului pe viitor”, se mai anunță în comunicatul instituției.

Termenul de inițiere a licitației va curge din momentul modificării legislației cu privire la bunurile nepasibile de privatizare.
Fluxul de știri
0