Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procedura de îmatriculare a vehiculelor a fost simplificată

© Sputnik / Mihai CarausCentrul Multifuncţional Chişinău
Centrul Multifuncţional Chişinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Abonare
ASP anunță despre simplificarea procedurii de îmatriculare a mijloacelor de transport auto
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Agenția Servicii Publice (ASP) a simplificat procedura de îmatriculare a vehiculelor auto, se anunță în comunicatul publicat pe site-ul instituției.
Potrivit sursei citate, prin modificările aprobate se va reduce numărul vizitelor la ghișeu și un șir de acte nu vor mai fi obligatorii. În ce privește accesul la documentele care sunt disponibile pe platforma MConnect va fi extins.
La fel, prin simplificarea procedurilor de înmatriculare a vehiculelor a fost exclusă obligativitatea prezentării multiplelor formulare în cazurile în care datele conținute în aceste documente sunt disponibile în resurse informaționale și pot fi furnizate prin intermediul platformei de interoperabilitate.
„Se elimină necesitatea prezentării în format fizic a documentelor ce confirmă asigurarea obligatorie RCA (răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule), dovada inspecției tehnice periodice valabile și dovada achitării taxei de utilizare a drumurilor”, anunță comunicatul.
De asemenea, a fost exclusă obligativitatea prezentării vehiculului la ASP pentru prestarea serviciilor de:
transcrierea transmiterii dreptului de proprietate;
eliberarea duplicatului certificatului de înmatriculare;
radierea din evidență a vehiculului.
„Prin urmare, procedura de identificare a vehiculului prin verificarea numerelor șasiului, caroseriei și motorului se va desfășura doar la înmatricularea primară de stat și la eliberarea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a reutilării vehiculului” mai menționează comunicatul.
Reamintim, că Guvernul, în martie 2024, a aprobat o hotărâre prin care a fost simplificată procedura de înmatriculare a vehiculelor.
Fluxul de știri
0