Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a făcut un bilanț al activității pentru luna aprilie

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 12.04.2024
Заседание парламента Молдовы 12.04.2024 - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Abonare
Legislativul de la Chișinău a publicat un bilanț al activității din luna aprilie
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Pe parcursul lunii aprilie în plenul Parlamentului au fost votate 56 de proiecte de acte normative, dintre ele 18 au fost aprobate în prima lectură, iar 38 au fost adoptate în a doua lectură, anunță un comunicat al instituției.
De asemenea, în aceeași perioadă, 35 de proiecte de acte normative au intrat în procedură legislativă.
„26 dintre actele adoptate au fost legi, iar 12 – hotărâri. De asemenea, patru inițiative legislative au avut drept scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. Deputații au votat în a doua lectură proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență, specificând în legislație criteriile de selectare a țărilor în care va fi implementată această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot”, este specificat în comunicat.
Potrivit aceleiași sursă, a fost adoptată și inițiativa legislativă prin care vor fi acordate indemnizații neimpozabile pentru sporirea accesului la învățământ de calitate, precum și cea prin care se simplifică procesul de administrare a afacerilor și de interacțiune a antreprenorilor cu instituțiile statului.
În aceeași perioadă, comisiile permanente s-au convocat în 35 de ședințe, la care au fost aprobate 43 de rapoarte, 11 corapoarte și 98 de avize. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat zece rapoarte, trei corapoarte și două avize. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat opt rapoarte și un coraport, iar membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat zece rapoarte și corapoarte.
Fluxul de știri
0