Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ex-șeful Comisiei Europene a îndemnat să nu se ofere termene precise despre extinderea UE

© Alexei DruzhininJose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Abonare
Fostul președinte al CE, Jose Manuel Barroso, consideră că este greșit să se numească date specifice de aderare la UE pentru țările candidate.
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Eurochiniviștii nu ar trebui să numească date specifice pentru următoarea etapă de extindere a UE pentru a nu provoca dezamăgire în rândul țărilor care așteaptă să adere. Acest lucru a fost declarat de fostul șef al Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, într-un interviu acordat portalului Euractiv, transmite RIA Novosti.
"Barroso este împotriva unor date concrete, deoarece acestea 'pot provoca dezamăgire'", scrie publicația.
Potrivit lui Barroso, este important, de asemenea, a înțelege cum să se abordeze calendarul extinderii, în special în contextul Ucrainei, deoarece "o țară aflată în război nu poate face parte din UE".
El a subliniat că este un susținător al integrării treptate a țărilor candidate în UE.
Anterior, șeful Consiliului European, Charles Michel, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că Ucraina ar putea adera la Uniunea Europeană în 2030, dacă vor fi îndeplinite toate condițiile necesare, chiar dacă nu va fi o sarcină ușoară, și a reamintit că o serie de țări din Balcani așteaptă aderarea deja de 20 de ani.
Fluxul de știri
0