Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost redeschise cișmelele din parcurile capitalei

© Photo : Telegram / Ion CebanCișmea din scuarul Catedralei din Chișinău
Cișmea din scuarul Catedralei din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Cișmea din scuarul Catedralei din Chișinău. Foto de arhivă
Abonare
În perioada estivală chișinăuenii vor putea beneficia de apă potabilă de calitate în zonele intens tranzitate din capitală.
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. S.A. Au fost redeschise cele șapte cișmelele, amplasate în zonele intens tranzitate din Chișinău, care au fost conservate până acum pe perioada sezonlui rece al anului, anunță un comunicat al companiei „Apă-Canal” S.A.
Aceste izvoare sunt situate în următoarele regiuni ale Chișinăului: parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”, scuarul Catedralei şi parcul „Alunelul”.
De rând cu acestea, în preajma parcului „Valea Trandafirilor” activează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată şi filtrată în permanenţă.
„Cişmelele activează din plin, demonstrându-şi utilitatea, iar toţi chișinăuenii, precum și oaspeții capitalei, pot consuma pe gratis apă de cea mai înaltă calitate, fără a cheltui bani și timp pentru a sta în rând să cumpere apă. Evident, că odată cu redeschiderea cișmelelor, au fost luate toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora, pentru a nu permite răspândirea viruşilor”, se anunță în comunicat.
Potrivit sursei citate, pe lângă faptul, că în zilele caniculare oamenii se vor hidrata corespunzător, aceștia se vor putea răcori în sensul direct al cuvântului. Cişmelele sunt dotate cu un buton și un sistem de duze foarte fin, prin care se pulverizează apa, răcorind doritorii care accesează această funcție.
Reamintim, că pentru prima dată, cișmelele au fost instalate în anul 2017, fiind conectate la reţeaua de apă potabilă și de canalizare, fiecare cişmea este dotată cu contor, iar toate cheltuielile de instalare şi deservire sunt acoperite de către întreprindere.
Fluxul de știri
0