Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Armata Națională va participa la un alt exercițiu militar internațional

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaTinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară
Tinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2024
Abonare
Noi exerciții de amploare vor începe pe 9 mai în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Exercițiile de amploare Swift Response-2024 vor avea loc în Moldova în perioada 9-16 mai, sub conducerea Comandamentului SUA în Europa și Africa.
Potrivit conducerii Armatei Naționale a Republicii Moldova, scopul exercițiului va fi dezvoltarea abilităților și capacităților, creșterea nivelului de interacțiune între militarii țărilor participante, precum și aplicarea în practică a metodelor, tehnicilor și procedeelor moderne individuale și colective de instruire militară.
La exercițiu vor participa peste 400 de militari din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova”, a batalionului de forțe speciale „Fulger” al Armatei Naționale și militari din cadrul Diviziei 82 Airborne din SUA.
Ministerul Apărării a precizat că la antrenamente vor participa unități tehnice ale Armatei Naționale, precum și două avioane militare C-130 Hercules din flota comandamentului SUA din Europa și Africa.
Fluxul de știri
0