Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Republica Moldova va avea un Registru al drumurilor publice

© Sputnik / Rodion ProcaDrumuri publice
Drumuri publice - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2024
Abonare
Republica Moldova va avea un Registru al drumurilor publice
CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Serviciul de presă al executivului moldovean ne anunță că infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil, care urmează să fie instituit în baza unei hotărâri pentru crearea Registrului drumurilor publice.
Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere.
Astfel, prin cunoașterea în timp real a stării drumurilor și a necesităților de investiții, va fi posibilă o utilizare mai eficientă și mai transparentă a finanțelor publice pentru infrastructură, în conformitate cu prioritățile stabilite. În particular, vor fi evitate costurile mari asociate reparațiilor urgente, datorită intervențiilor de întreținere regulate.
Datele din Registru vor putea fi folosite și de alte sisteme și resurse informaționale de stat, inclusiv pentru determinarea traseelor optime în eliberarea autorizațiilor speciale de transport. Registrul va fi integrat cu alte sisteme relevante, cum ar fi cele de transport public, cel geografic național și sistemele de urgență.
Mijloacele necesare pentru dezvoltarea sistemului informațional sunt estimate la 6 milioane de lei.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Economie
MGRES va fi și în mai principalul furnizor de electricitate pe malul drept al Nistrului,
Fluxul de știri
0