Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase o acuză pe Sandu: a inițiat un referendum pentru sine, dezbină, în loc să unească

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2024
Abonare
Năstase o acuză pe Sandu că a inițiat un referendum pentru sine și că dezbină în loc să unească
CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Liderul fostei mișcări protestatare „Platforma pentru Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a criticat-o pe Maia Sandu pentru că urmărește în politica moldovenească interese personale și de grup.
În opinia lui Năstase, expusă la o emisiune de la un post privat de televiziune, Maia Sandu nu a inițiat referendumul pentru Moldova, ci pentru sine.
El a explicat afirmația sa prin faptul că Sandu nu s-a consultat cu nimeni și nici măcar nu a încercat să adune partea pro-europeană a clasei politice în jurul acestei idei, ci i-a pus pe toți în fața faptului împlinit.
De asemenea, Năstase a mai lăsat să se înțeleagă că Sandu, ca politician, este o figură care nu adună, ci dispersează societatea și clasa politică, iar partidul pe care l-a format aceasta (PAS) este coagulat în jurul echipei de cândva de la Ministerul Educației, când actualul președinte era acolo ministru al PLDM.
Despre abilitatea Maiei Sandu și PAS de a dezbina, în loc să adună, vorbesc mulți alți politicieni, analiști politici, jurnaliști. Însă pe cei de la PAS asta nu pare să-i deranjeze sau să-i determine să se schimbe spre bine.
Eugenia Guțul - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Politică
„Sunt judecat pentru că sunt guvernatorul Găgăuziei și am o altă părere”, a afirmat Guțul
Fluxul de știri
0