Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

MAIA: 32 de fermieri au solicitat Produsul Capital Circulant Agricol

© Sputnik / Mihai CarausLei moldovenești
Lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 01.05.2024
Abonare
MAIA: 32 de fermieri moldoveni au solicitat Produsul Capital Circulant Agricol
CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că în perioada 15 martie – 26 aprilie curent, 32 de agricultori au depus cereri pentru Produsul Capital Circulant Agricol, iar dintre ele au fost aprobate 30 de cereri.
„Cu o garanție din partea statului în valoare de până la 1 milion 600 mii lei, dar nu mai mult de 80% din valoarea creditului, acest instrument financiar este conceput pentru susținerea necesităților imediate ale sectorului agricol. Destinația creditelor acoperite de acest instrument este finanțarea mijloacelor circulante, inclusiv refinanțarea creditelor acordate pentru finanțarea mijloacelor circulante. Pentru creditele acordate până la 31.12.2024, sunt acceptate credite clasificate în categoria de risc nu mai rea decât „Substandard”, scrie sursa oficială.
Agricultorii interesați sunt îndemnați să se adreseze băncilor comerciale la care sunt deserviți pentru a accesa produsul.
Hidrocentrala de la Dubăsari - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2024
Societate
Nu există pericol de inundații în Moldova - spune Ministrul Mediului
Fluxul de știri
0