Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: Astra Zeneca a recunoscut că vaccinul său anti COVID provoacă cheaguri și tromburi

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Abonare
Presa: Astra Zeneca a recunoscut că vaccinul său anti COVID provoacă cheaguri și tromburi
CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. AstraZeneca, într-o luptă juridică tensionată cu victimele „vaccinului defectuos”, a recunoscut în instanță pentru prima dată că medicamentul său anti Covid ar putea provoca un efect secundar rar”.
Compania a recunoscut oficial: coagularea sângelui și tromboza sunt un efect secundar a vaccinului.
"Adevărul despre posibilul efect secundar al vaccinului a apărut într-un proces în care AstraZeneca este inculpatul într-un proces colectiv, în care zeci de familii susțin că cei dragi ai lor au fost mutilați sau uciși de vaccinul „defectuos” al titanului farmaceutic. Avocații care îi reprezintă pe reclamanți consideră că, în unele cazuri, despăgubirile ar putea ajunge la până la 20 de milioane de lire sterline (2,3 miliarde de ruble). Timp de doi ani, coagularea sângelui a fost doar unul dintre efectele secundare suspectate. AstraZeneca a recunoscut pentru prima dată că cei vaccinați cu medicamentul său pot întâmpina probleme similare”, potrivit presei britanice.
Fluxul de știri
0