Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La reuniunea G7 de la Torino s-a discutat despre renunțarea la gazul lichefiat rusesc

© Sputnik / Alexey VitvitskyPartea finalizată a gazoductului Nord Stream în apropiere de orașul Lubmin.
Partea finalizată a gazoductului Nord Stream în apropiere de orașul Lubmin. - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Partea finalizată a gazoductului Nord Stream în apropiere de orașul Lubmin.. Foto de arhivă
Abonare
Ministrul Piketto-Fratine: respingerea LNG-ului rusesc se află pe agenda summitului G7
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. La reuniunea miniștrilor de resort din cadrul G7, pe ordinea de zi se află respingerea gazului natural lichefiat (GNL) rusesc, a declarat ministrul italian al mediului și securității energetice, Gilberto Pichetto-Fratin.
„Această chestiune se află atât pe agenda tehnică, cât și pe cea politică, vom vedea noaptea care ar putea fi rezultatul”, a declarat el reporterilor după prima zi a reuniunii miniștrilor G7 din domeniul energiei de la Torino.
„Lucrăm la ea, dacă ar exista o decizie finală aș anunța-o”, a spus el, ca răspuns la o întrebare dacă este luată în considerare cererea Belgiei de a bloca importurile de GNL din Rusia, a precizat ministrul italian, citat de agenția de presă Askanews.
Belgia este în favoarea interzicerii treptate a reexporturilor de gaze naturale lichefiate din Rusia pentru „a nu alimenta bugetul militar rusesc”, a declarat ministrul Energiei din această țară, Tinne van der Straten.
Anterior, Germania și Suedia au vorbit despre posibilitatea de a impune restricții asupra livrărilor de GNL din Rusia către Europa. Astfel de măsuri sunt luate în considerare ca parte a celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni al UE, care se află în prezent în stadiul de pregătire preliminară.
Fluxul de știri
0