Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La 30 aprilie 1945 soldații sovietici au arborat Drapelul Victoriei deasupra Reichstagului

© Sputnik / Vladimir Grebnev / Accesați arhiva multimediaDrapelul URSS pe ReihGaremaniei naziste înfrânte
Drapelul URSS pe ReihGaremaniei naziste înfrânte - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2024
Abonare
La 30 aprilie 1945, soldații sovietici au arborat Drapelul Victoriei deasupra Reichstagului
CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. La 30 aprilie 1945, soldații sovietici au arborat Drapelul Victoriei deasupra Reichstagului - nu a fost ultima bătălie a Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ci un simbol al finalizării acestuia.
Drapelul a fost înălțat Acesta fusese ridicat de soldații Armatei Roșii Mihail Egorov, Meliton Kantaria și Alexei Berest. Acesta nu a fost primul grup care a încercat să finalizeze asaltul asupra clădirii parlamentului nazist. Chiar mai devreme, unul dintre primele steaguri roșii de asalt a fost amplasat pe scările de la intrarea principală a clădirii Reichstagului.
Acest lucru a fost realizat de către soldatul Armatei Roșii Grigori Bulatov, în vârstă de 19 ani, și de locotenentul Rahimjan Koșkarbaiev, în vârstă de 20 de ani. Timp de încă două zile, grupurile împrăștiate de germani au opus o rezistență acerbă. Abia în dimineața zilei de 2 mai, ultimele rămășițe ale trupelor naziștilor au fost distruse.
Янис Мажейкс - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2024
Politică
Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat în procesul de aderare la UE
Fluxul de știri
0