Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk a evaluat fabrica Tesla din Shanghai

© AP Photo / Richard DrewIlon Musk
Ilon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2024
Ilon Musk. Foto de arhivă
Abonare
Musk numește fabrica din Shanghai cea mai eficientă fabrică Tesla
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Fabrica din Shanghai este cea mai performantă uzină Tesla, a declarat directorul general al companiei Ilon Musk, ale cărui cuvinte sunt citate de China Central Television, în cadrul unei întâlniri cu premierul Li Qiang la Beijing.
„ Megauzina Tesla din Shanghai este cea mai performantă unitate de producție Tesla, totul datorită muncii și înțelepciunii echipei chineze. Tesla este pregătită să aprofundeze în continuare cooperarea cu China și să obțină tot mai multe rezultate reciproc avantajoase", a declarat Musk.
Reuters a relatat anterior, citând două persoane familiarizate cu acest subiect, că Musk dorește să se întâlnească cu înalți oficiali chinezi pentru a discuta despre implementarea software-ului pentru mașinile complet autonome în China și pentru a obține permisiunea de a transfera în străinătate date colectate în China pentru a antrena algoritmii de conducere autonomă.
Compania americană Tesla Motors, condusă de Musk, a fost fondată în 2003 ca dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii conexe. Pe lângă mașinile electrice, compania produce baterii și motoare electrice folosind propria tehnologie și vinde altor companii auto, în special Toyota și Daimler.
Megauzina din Shanghai este cea mai mare din punct de vedere al volumului de producție de automobile ale Tesla, iar piața chineză este a doua după SUA în ceea ce privește vânzările producătorului de automobile electrice.
Fluxul de știri
0