Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Comisarul european pentru buget va veni la Chișinău pentru a sărbători Ziua Europei

© Sputnik / Miroslav RotariJohannes Hahn
Johannes Hahn - Sputnik Moldova, 1920, 29.04.2024
Abonare
Johannes Hahn va efectua o vizită în Republica Moldova la invitația președintelui Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, va efectua o vizită la Chișinău pe 9 mai. Oficialul european va veni la invitația președintelui moldovean pentru a sărbători Ziua Europei.
Potrivit planului evenimentelor dedicate sărbătorii, Hahn va vorbi împreună cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la ceremonia de deschidere a evenimentului dedicat Zilei Europei.
Anterior, activiștii publici au relatat că misiunea Uniunii Europene în Republica Moldova a solicitat ca pe 9 mai, Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului să fie oferită pentru celebrarea Zilei Europei. De asemenea, unele străzi din centrul orașului vor fi blocate cu ocazia vizitei "oaspeților de seamă".
Din această cauză, participanții la tradiționala procesiune a "Regimentului Nemuritor" nu se vor putea aduna în PMAN din centrul capitalei, care a fost timp de mai mulți ani principalul loc unde se adunau participanții.
În același timp, șeful Comitetului Național de Coordonare "Victoria", Alexei Petrovici, a declarat că Marșul Victoriei și procesiunea Regimentului Nemuritor de la Chișinău se vor desfășura indiferent de situație.
Fluxul de știri
0