Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Turcia a reușit să evite criza energetică grație livrărilor de gaze naturale din Rusia

© AP Photo / Jon GambrellМинистр энергетики и природных ресурсов Турции, Алпарслан Байрактар
Министр энергетики и природных ресурсов Турции, Алпарслан Байрактар - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2024
Abonare
Ministrul turc al Energiei susține că datorită livrărilor de gaze rusești țara sa a reușit să evite criza energetică care s-a abătut asupra țărilor din Occident
CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Acordurile cu Rusia privind livrarea de gaze naturale au ajutat Turcia să evite criza energetică în care se află țările occidentale, a declarat, ministrul turc al Energiei, Alparslan Bayraktar.
Potrivit Financial Times, Rusia rămâne cel mai mare furnizor de gaze naturale al Turciei, cu o cotă de peste 40%, cea mai mare parte a gazului fiind furnizată prin conducte.
Bayraktar a mai declarat pentru publicație că Turcia a depus un efort concertat pentru a-și extinde infrastructura de recepție și stocare a GNL, inclusiv pentru a găsi noi furnizori - înainte de expirarea contractelor cu Rusia și Iran (2025-2026).
În acest sens, Ankara se află în discuții cu ExxonMobil din SUA pentru a cumpăra GNL, așteptându-se să primească până la 2,5 milioane de tone pe an, ceea ce ar costa aproximativ 1,1 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0