Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Perioada de ședere a cetățenilor străini în Rusia ar putea fi redusă

© Sputnik / Сергей Сергеев / Accesați arhiva multimediaРабота московских вокзалов
Работа московских вокзалов - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2024
Abonare
Rusia intenționează să introducă un nou regim de expulzare a migranților ilegali.
CHIȘINĂU, 28 aprilie - Sputnik. Perioada de ședere a cetățenilor străini în Rusia ar putea fi redusă la 90 de zile în decurs de un an, măsura rezultă din proiectul de lege care propune introducerea unui nou regim de expulzare a migranților ilegali, documentul fiind disponibil în baza de date electronică a Dumei, transmite RIA Novosti.
„În același timp, pentru a elimina condițiile în care cetățenii străini pot desfășura activități de muncă ilegală în Federația Rusă fără a obține permisele corespunzătoare, proiectul de lege propune reducerea perioadei de ședere temporară a cetățenilor străini, prevăzută de alineatul 1 al articolului 5 din Legea federală nr. 115-FZ din 25 iulie 2002 "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă", la 90 de zile pe parcursul unui an”, se arată în document.
Pentru a-și păstra dreptul de a intra în Rusia, un cetățean străin va fi obligat să respecte valorile tradiționale și să nu se implice în politica de stat a Federației Ruse.
Fluxul de știri
0