Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Macron a făcut apel la apărarea valorilor europene "de la Lisabona până la Odesa”

© AP Photo / Daniel ColeЭмманюэль Макрон
Эмманюэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2024
Abonare
Macron: de la Lisabona la Odessa ar trebui să existe o singură atitudine față de justiție
CHIȘINĂU, 26 apr - Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a îndemnat să fie apărate ideile umanismului și valorile europene "de la Lisabona până la Odesa".
Președintele a făcut această afirmație în cadrul unui discurs susținut joi la Universitatea Sorbona din Paris despre viitorul Europei.
"A fi european nu înseamnă doar a trăi pe teritoriul de la Marea Baltică la Marea Mediterană sau de la Atlantic la Marea Neagră. Înseamnă să aperi ideea unui om care pune pe primul plan persoana liberă, rațională și iluminată. Înseamnă să ne spunem nouă înșine: de la Paris la Varșovia și de la Lisabona la Odessa, avem aceeași atitudine față de libertate și justiție", a spus el în cadrul discursului, care a fost transmis pe contul oficial X al presedintelui francez.
Cuvintele sale au fost o trimitere la celebra frază a generalului Charles de Gaulle, care era în favoarea unei lumi multipolare și a "Europei de la Atlantic până la Urali".
Fluxul de știri
0