Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este gata să înlesnească desfășurarea alegerilor din Moldova pe teritoriul său

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2024
Abonare
Ministerul rus de Externe a declarat că nu va împiedica desfășurarea alegerilor prezidențiale moldovenești pe teritoriul Rusiei.
CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Moscova nu intenționează să împiedice Chișinăul să desfășoare alegerile prezidențiale din Moldova pe teritoriul Rusiei și va acorda asistență în procesul electoral. Acest lucru a fost declarat joi, în cadrul unui briefing, de către purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
"Nu considerăm necesar să oglindim deciziile neprietenoase și, de altfel, nedemocratice ale Chișinăului de a permite votarea în Republica Moldova la alegerile prezidențiale rusești din 17 martie doar pe teritoriul ambasadei noastre. Poziția noastră reală este că suntem cu adevărat dedicați principiilor democrației. Nu vom restricționa și suntem gata să facilităm realizarea drepturilor electorale ale cetățenilor moldoveni care trăiesc în țara noastră", a declarat Zaharova.
Ea a subliniat că Ministerul rus de Externe face această declarație în avans pentru a evita încercările de denaturare a acestei informații.
"Confirmăm oficial în mod public cu câteva luni înainte, pentru ca, din nou, să nu existe provocări, lansări sau încercări de denaturare a acestei informații, intenția noastră de a asista în toate modurile posibile, la cererea părții moldovenești, la desfășurarea alegerilor pe teritoriul țării noastre", a spus ea.
În același timp, a spus Zakharova, se pune întrebarea în ce măsură Chișinăul oficial este interesat de acest lucru.
Fluxul de știri
0