Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a raportat la Bruxelles despre progresul realizat în procesul de aderare la UE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaSteagurile Republicii Moldova și UE
Steagurile Republicii Moldova și UE - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2024
Abonare
Biroul pentru Integrare Europeană anunță despre prezentarea în cadrul Comisiei Europene a documentului care reflectă despre progresul înregistrat de țara noastră în domeniul integrării europene din anul trecut
CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Ieri, Republica Moldova a prezentat la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024. Documentul reflectă progresele înregistrate în implementarea recomandărilor din Pachetul de extindere 2023 și realizarea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană în perioada iulie 2023 - martie 2024, transmite un comunicat al Biroului pentru Integrare Europeană.
„Contribuția pentru anul curent va fi transmisă în 2 părți – prima în aprilie, iar cea de a doua în septembrie 2024. Progresele raportate de instituțiile naționale vor fi evaluate de către Comisia Europeană în Raportul pentru Republica Moldova din Pachetul de extindere 2024, care va fi publicat către sfârșitul acestui an”, menționează comunicatul.
Potrivit aceeași sursă, completarea documentului a fost realizată cu aportul Grupurilor de lucru în coordonare cu Biroul pentru integrare europeană, fiind antrenate sute de angajați din instituțiile publice, reprezentanți ai societății civile, precum și experți din cadrul proiectelor de asistență tehnică oferită de către partenerii de dezvoltare.
Fluxul de știri
0